Pàgina d'inici
> Tasques > Què penseu d’aquest tipus d’aprenentatge?
Què penseu d’aquest tipus d’aprenentatge?
Cliqueu l’enllaç per consultar el text original.
Escriviu un comentari opininant sobre una de les idees i indiqueu quina apliquem en el curs.
Bon cap de setmana!
Està bé, sobretot la part de motivació, objectius, compartir experiències, noves eines informàtiques, però, penso que tanmateix no ens treu allò (que ens agrada tant) d’estudiar amb els colzes tal i com hem fet tota la vida.
ahhh !!! quina son …
Em sembla un pla d’estudis perfecte!! Se li dona al estudiant una atenció més personalitzada i adequada en funció a les seves necessitats. Sota aquesta pedagogia la gent sortirà mes preparada no només professionalment, si no també, en lo personal.
Jo nombraria més de una idea, per no dir totes.
Penso, que en Jaume aposta per aquest mode de aprenentatge, basat en la interacció, motivació, treball en equip, la pràctica… Faré especial èmfasi a la motivació ja que crec que es la clau principal. Es cert que per la majoria d’alumnes la realització del curs es una obligació per diferent motius i s’agreuja més si el temari es difícil, amb una bona motivació s’aconsegueix que l’alumne s’interessi i s’esforci per allò que vol aconseguir.
De totes les ideas, la que jo crec que per ara estic fent servir més, i per tant la que estic aprofitant més és la referent a les noves tecnologies. El bloc és una eina molt bona perquè poden seguir la feina nostra i la vegada el que fan els altres.Així tenim connexió entre tots no només entre els petits grups de classe.
La meva opinió respecte a com estar orientant les classes en Jaume, jo penso que des del punt de vista de la motivació cap a nosaltres ho està fent perfecte, d’aquesta manera les classes son més dinàmiques i tots formem part amb les nostres intervencions, però considerant que la majoria de nosaltres, som un grup d’alumnes amb obligacions laborals i familiars, penso què hem d’aprofitar les hores de classe al màxim i no hem d’oblidar el temari tan dens a treballar i els objectius que hem de superar, és per això, que els treballs que es realitzen a classe, així com tot el que s’escriu al bloc, hauríen de ser corregits per en jaume, d’aquesta manera cadacun de nosaltres ens adonaríem on fallem i en quins exercicis hem de dedicar més temps.
Com a metodologia em sembla perfecte, una atenció més individualitzada encaminada a través del autoaprenentatge, de la motivació i de la implicació de l’alumnat a la seva pròpia formació.
A tenir un paper actiu i que el coneixement no només sigui unidireccional, a la interacció entre companys.
I sobretot a fer ús de les noves tecnologies cada dia més importants ja que formen part del nostre dia a dia.
Penso que la metodologia del Jaume s’adequa totalment a la pedagogia d’aquest article.
De fet he repassat cadascuna de les idees principals i les utilitzen totes.
Jo de fet estic molt contenta de la mode de treballar que utilitzen a classe, se’n fan les classes molt dinàmiques i divertides.
Em Jaume, intenta potenciar al màxim l’aprenentatge i autonomia dels seus alumnes mitjançant l’intercanvi d’experiències i treballant en equip, o sigui, aprenentatge cooperatiu.
Personalment, crec que se’n sortirà.
Les 10 idees clau, s´han d´utilitzar, alhora. Jo diría que es la base, però el més important de tot es que l´alumne estigui motivat. Arrivat el curs, és un repte tant pel professor, com pels alumnes; i ha de ser l´esforç dels alumnes el que ha motivar més, sino es impossible donar clases, i arribar a rebreles, perque; si no hi ha feed-back no hi ha comunicació. Les noves tecnologies ajuden, però la clau està en com s´utilitzen, també es pot perdre molt temps en elles.
Trobo molt interessant aquesta anàlisi sobre l´aprenentatge actual, a la vegada que s´hi expossa les 10 idees clau de l´ensenyament,que han de servir perquè totes les parts implicades aconsegueixin els seus objectius.
Tanmateix he de expressar el meu excepticisme sobre la possibilitat que aquest tipus d´ensenyament es pugui aplicar a la pràctica a tots el centres docents públics, on hores d´ara i segon el centre, a causa del perfil d´estudiant, s´enfronten a problemes encara més bàsics (absèntisme escolar, incivisme dels alumnes, manca de valors i educació d´alumnes i pares, etc..)
No vull dir que no es pugui aplicar, es més, crec que seria encertat, però dubto que es pugui aplicar de forma generalitzada a qualsevol centre d´educació infantil, segundaria, ESO, universitaia i d´altres tipus.
D´altra banda, i ja parlant del nostre curs, en Jaume, intenta aplicar les 10 idees clau expossades, i crec que fa especial èmfasi en tres: treball en equip a les aules, fomentar la interactivitat entre professor i l´alumne, i la utilització de les TIC/TAC.
Personalment, crec que és important tenir un paper actiu en el propi aprenentatge, treballar en equip i conèixer els recursos de que disposes, perquè l’important és comprendre i saber on buscar, i per aconseguir-ho és fonamental la motivació i l’esforç.
Ara bé, aplicat a aquest curs trobo a faltar que el professor no corregeixi els escrits, indicant on hi ha errors de tipus gramatical, de sintaxi, d’ortografia, de puntuació, si és coherent o no el discurs… i després expliqui a l’aula els errors més freqüents.