Pàgina d'inici > Tasques > Què és Wikileaks?

Què és Wikileaks?

Aquest és l’esquema que hem  acordat, després que n’hàgim omès tota la informació irrellevant:

1.       Introducció: intenció del text

2. Wikileaks

2.1.    Una organització sense ànim de lucre

2.2.    Publica denúncies anònimes d’actuacions governamentals poc ètiques

3. Història (I)

3.1. Va néixer el 2007

3.2. A partir de 2009 té repercussió internacional

3.3. Tanca per falta de recursos

3.3.1. Manteniment caríssim

3.4. Reprèn per les aportacions econòmiques

4. Infraestructura

4.1. Voluntariat

4.2. Contrasta la informació

4.3. S’hostatja en una empresa sueca

5. Història (II)

5.1. 28-N facilita a determinats diaris documentació confidencial dels Estats Units que implica altres governs

5.2. Julian Assange és perseguit

5.3. Els EUA limiten l’accessibilitat

6. Partidaris i detractors

6.1. Periodistes a favor

6.1.1. Font documental

6.1.2. Facilita secrets

6.2. Governs en contra

7. Futur

7.1. S’ha obert una polèmica

7.1.1. No es podrà destruir encara que es capturi Assange

7.1.2. Tots els govern lluiten en bloc

Ara us toca deixar els resums.

Bon cap de setmana!

 

 1. 16 Desembre 2010 a les 12:05

  Què és Wikileaks?

  És una organització sense ànim de lucre i el seu objectiu és fer públics els secrets dels diferents estats. Va néixer al 2007, però tanca al 2009 per manca de recursos. Tots els treballadors són voluntaris,ara això sí,tot el que publiquen ho revisen abans. El 28 de novembre va filtrar mitjançant diversos diaris uns 291 documents que comprometien molts governs. Ara mateix és perseguit, però té a favor periodistes i opinió pública i en contra els governs,evidentment. Tenim la polèmica servida. Encara que a Assange se l’aturi altres seguiran el seu camí desafiant els governs.

 2. Lourdes
  18 Desembre 2010 a les 13:31

  L’autor explica que wikileaks és una organització sense ànim de lucre que funciona a través del voluntariat i està hostatjada per una empresa de servidors sueca. Es va crear l’any 2007 i va ser coneguda l’any 2009. La seva finalitat és publicar, una vegada contrastades, denúncies anònimes d’actuacions governamentals poc ètiques. El 28 de novembre de 2010 va facilitar a diferents diaris europeus informació confidencial dels Estats Units que implicava a altres governs. Consegüentment la seva cara visible es perseguida per la Interpol i els Estats Units aconsegueixen limitar-ne l’accés. Els governs s’han unit en contra d’aquest web que té el suport de bona part de la població i obre un debat sobre la lliure circulació de la informació a la xarxa.

 3. Pilar
  18 Desembre 2010 a les 16:47

  L’autor de l’article ens explica que Wikileaks és una organització sense ànims de lucre creada amb l’objectiu de fer públiques les denúncies anònimes que revelan secrets d’estat. A l’any 2007, quan va néixer l’organització, hi havia poques filtracions, però a partir de l’any 2009 va fer-se més coneguda internacionalment augmentant el nombre de publicacions. El moment clau va arribar el novembre de 2010 amb la publicació a uns diaris europeus de documents confidencials dels Estats Units que implicaven governs d’arreu del món. Ara, ens trobem amb la majoria dels governs incoant a la contra però amb el recolzament de l’opinió pública. El seu futur és una incògnita.

 4. Sònia
  19 Desembre 2010 a les 17:59

  Wikileaks és una organització sense ànim de lucre que publica informació secreta sobre governs a través de la seva web i comunicats a premsa. Va néixer el 2007 però va ser més conegut a partir del 2009. El mateix any va haver de tancar per manca de recursos però va recollir prou diners per tornar-hi al febrer. Tots els col·laboradors hi treballen gratuïtament. La informació és enviada anònimament i és revisada. Wikileaks s’hostatja en una empresa sueca i fins fa poc en una americana. Després de la publicació de documents dels EEUU el novembre de 2010 el seu govern aconsegueix limitar el seu accés. En Julian Assange, cap visible de Wikileaks, és acusat d’abusos sexuals i perseguit per la Interpol. Qui guanyarà el pols entre els governs del món i la opinió pública i gran part del periodisme és un enigma.
  141 paraules

 5. Maribel
  19 Desembre 2010 a les 18:41

  WikiLeaks és una organització sense ànim de lucre que publica denúncies anònimes d´actuacions governamentals poc ètiques. Va néixer el 2007 i va aconseguir notorietat a partir del 2009. Els treballadors són voluntaris i el web està hostatjat en una empresa sueca. Al novembre del 2010, es va enviar documentació confidencial dels EUA amb implicació per a altres governs . Això va suposar la persecució d´un dels seus pressumptes creadors: J.Assange, i al mateix temps, el límit al seu accés perquè molts governs consideraven que es difonia informació confidencial. Darrera de WikiLeaks hi ha molta gent. Com que és una bona font documental i té acceptació entre l´opinió pública, encara que es capturi a Assange, serà difícil de destruir.

 6. Rosalia
  19 Desembre 2010 a les 19:52

  Wikileaks és una organització sense ànim de lucre i el seu objectiu és publicar informació dels diferents governs. S’hostatja en una empresa sueca. Va néixer a principis de 2007, però el desembre de 2009 tancar per manca de recursos. El febrer reprèn la seva tasca, per recollir els diners necessaris. Els documents que publica són revisats. El 28 de novembre del 2010 envia a quatre diaris uns 291 documents que impliquen els governs d’arreu del món. Julian Assange és perseguit per la Interpol. Té els periodistes a favor i els governs en contra. No és suficient destruir Assage per fer desaparèixer wikileaks.

 7. Sergi
  19 Desembre 2010 a les 22:50

  Wikileaks és una organització sense ànim de lucre on l’objectiu és que qualsevol persona pugui fer una denúncia pública de l’actuació poc ètica del seu govern. El sistema: col·laboracions anònimes aporten informació que contrasten i publiquen de forma anònima. Neix el 2007 i, hostatjada a Suècia, creix progressivament fins el novembre passat quan es filtren documents confidencials d’EUA i que impliquen altres governs. Els EUA en limiten l’accès i persegueixen Julian Assange ajudats per altres poders polítics a la vegada que la població majoritàriament la recolza. La polèmica està servida.

 8. raquel
  19 Desembre 2010 a les 23:31

  Wikileaks és una organització sense ànim de lucre que serveix per fer públic informació secreta dels governs a través de la seva web.
  Va néixer a principis del 2007 i a partir de 2009 es quan comença a tenir més repercussió internacional. Va haver de tancar per falta de recursos, pero de seguida va recollir els diners necessaris per tornar a estar en marxa.
  La informació és enviada de forma anònima i és revisada previament. Està hostatjada en una empresa sueca.
  El 28 de novembre va enviar a diferents diaris europeus informació confidencial dels Estats Units que implicaven els governs d’arreu del món. Ara mateix és perseguit, però té a favor a gran part de l’opinió pública.
  Tot allò ha generat una gran polèmica. No se sap quin serà el seu futur, però està clar que serà difícil destruir Wikileaks.

 9. 21 Desembre 2010 a les 10:54

  Què es Wikileaks?
  Wikileaks és una organització sense ànim de lucre que a travès de la seva pàgina web publica denúncies anònimes d´actuacions governamentals poc ètiques.
  Va neixer al 2007, es troba hostatjada a una empresa de servidors sueca i nomès ha deixat de funcionar durant dos mesos per problemes econòmics.
  Al novembre del 2010 va enviar a diversos diaris documentació diplomàtica dels Estat Units, esquitxant governs de tot el món. Arran d´aquest fet, l´Interpol inicia una recerca de Julian Assange, com a presumpte autor d´un crim sexual.A la vegada que Estat Units aconseguia tancar l´accés de Wikileaks a Amazon.
  Davant d´aquests esdeveniments l´opinió pública i els periodistes s´han posicionat a forvor, però els governs d´arreu del món ho han fet en contra. El futur del sr. Assange és una incògnita però la seva captura no aturarà el fenòmen Wikileaks.(135)

 10. 22 Desembre 2010 a les 11:30

  Wikileaks és una organització sense ànim de lucre que publica en internet informació confidencial sobre actuacions poc ètiques dels governs.
  Va néixer el 2007, però no va ser fins el 2009 que no va tenir repercussió internacional, alhora tanca per falta de recursos.
  La seva infraestructura és senzilla: treballadors no remunerats, la immensa majoria voluntaris,els quals contrasten la documentació; finançament a base de donatius, i s’hostatgen a una empresa de servidors sueca per seguretat.
  El 28 de novembre difon informació dels Estats Units, això provoca la persecució del cap visible Julien Assange i es limita l’accessibilitat. Els governs fan front comú en contra i els periodistes per pur egoisme els recolzen.

 1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: