Pàgina d'inici > Dietari d'aula > Sessió 26 (07/02/2011)

Sessió 26 (07/02/2011)

Objectius de la sessió:

 • Reconèixer els complements del verb
 • Reconèixer els trets del nord-occ.
 • Repassar la morfologia verbal.
 • Traduir un decàleg
 • Planificar el text

per kodachrome65

Què hem après?

Com ho hem fet?

Arran de la correcció dels exercicis, hem recordat la concordança verbal en les oracions subordinades condicionals. Després de fer la posada en comú  de l’exercici d’anàlisi sintàctica, hem recordat quins complements verbals tenim, quina és la pregunta que farem al verb per reconèixer-lo i algunes remarques.

Hem recordat la tasca d’aquesta unitat: escriure una entrada en el bloc personal. Després hem repartit els consells de Rebecca Blood per traduir-los. Diez consejos para una bitácora mejor

Després els hem presentat el qüestionari per analitzar la situació per planificar el text. Analitzar la situació

Què he entès bé?

Què no acabo d’entendre?

Quins deures hem de fer?

pàg. 162, ex. 27 i 28

Deixar la traducció dels consells

 1. 8 febrer 2011 a les 17:58

  Traducció dels consells de la Rebeca Blood

  3. Coneix al teu públic potencial. Et comportes de manera diferent quan ets amb els amics, amb els teus socis, amb estranys o amb la teva àvia. Saber per a qui estàs escrivint et permetrà adoptar un to escaient.

 2. 8 febrer 2011 a les 19:01

  5.- Escriu sobre allò que estimes. Una bitàcola és lloc d’opinions contundents, siguin de política, música, assumptes socials, jardineria o el teu ofici. Quant més implicat estiguis en els temes, més interessant serà la teva escriptura.

  7.- Construeix la teva credibilitat. Fés l’esforç de ser sincer. Respecta el teu públic i els teus companys blocaires. Comprèn que a internet, les teves paraules poden ésser per sempre, tant si les has publicat tú com si han estat arxivades en altre lloc. Al ‘Weblog Handbook’ vaig proposar un conjunt de normes ètiques per bitàcoles. Reflexiona sobre els teus propis estàndards i sigues coherent amb ells.

 3. Sònia
  8 febrer 2011 a les 20:16

  9.Enllaça amb altres bitàcoles. Els teus lectors poden agrair que els presentis aquelles bitàcoles que més gaudeixes llegint. El web és un mitjà democràtic i els bloguers amplifiquen les veus de cadascú quan s’enllacen entre ells. Si enllaces generosament amb altres bitàcoles, extens les bases de la xarxa d’informació i contactes socials que estem creant junts al web.

 4. PURI
  9 febrer 2011 a les 10:13

  PURI
  9 febrer 2011 a les 10:09 | #1 Respon | Citació
  8. Enllaça les teves fonts. El web permet una transparència que cap altre mitjà pot igualar. Quan enllaces una notícia, un assaig, un document oficial, un discurs o un article d’altre bloguer dones accès als teus lectors a les teves fonts originals, permetent-los realitzar judicis.
  Consell extra: diverteix-te! tant si la teva bitàcola és un hobby com una eina professional, et donarà majors satisfaccions si et permets experimentar un poc. Inclús una bitàcola temàtica millora amb un poc de fantasia de de tant en tant

 1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: